Halls Creek, 23 juli
24 juli 2011 - Fitzroy Crossing, Australië
Halls Creek, 23 juli
Weer een schitterende ochtend. Gisteravond hebben we nog tot 23.30 uur kunnen genieten van een feestje in het café op de camping. Gerard had nog even zijn neus om de deur gestoken en gezien dat het allemaal Aboriginals waren, de muziek was vooral golden oldies en country & western. Het deed me goed dat de avond besloten werd met het prachtige nummer van Johnny Cash “Ring of Fire”. Het ochtend ritueel van scheren en douchen was een minder groot genoegen door een afzichtelijk vieze wasbak, maar dat behoort ook tot het hoofdstuk ‘avontuur’ zullen we maar denken. Alleen Gerard en ik ontbijten ’s-morgens daarna dus fluks op weg naar Geiki Gorge waar we een boottocht zullen maken. Voor het eerst ontmoeten we krokodillen en gelukkig zijn het kleine en zoetwaterkrokodillen. Volstrekt ongevaarlijk voor mensen als je niet te dichtbij komt volgens onze gids die even tevoren nog heeft uitgelegd dat onze boot niet kan zinken ook als tie vol met water loopt. Ik zie het al voor me de boot vol water en de ongevaarlijke krokodillen kunnen dan op hun gemak naar binnen zwemmen en overal een hapje nemen. Over de laatste foto nog even het volgende; dat waren nestjes van oeverzwaluwen – veel kleiner als bij ons - die tegen de rotswanden hun nestjes bouwen uit veiligheidsoverwegingen, heel knap en slim dus.
anneke:24 juli 2011Op de foto,s zien we alleen maar hele mooie dingen.dus moet het voor jullie een genot zijn om daar te zijn..groetjes vanuit een heel net nederland