Kununurra, 25 juli
25 juli 2011 - Halls Creek, Australië
Kununurra, 25 juli
Onze rustdag is begonnen met uitslapen tot 07.00 alleen Gerard hield het tot 07.30 uur vol. Na een ontbijt op ons gemak, zijn we naar het Mirima Park gereden en hebben daar drie wandelingen gedaan, gelukkig niet al te zwaar en lang met deze hitte. Vervolgens terug naar het stadje om o.a. de wijnvoorraad aan te vullen. Wie schetst onze verbazing toen we vernamen dat bier, wijn en sterke drank pas na 17.00 uur verkocht mocht worden en dan nog maximaal 2 flessen wijn per persoon. Eén keer eerder hebben we dat meegemaakt en zelfs onze mededeling dat we alle vier familie waren mocht de verkoopster niet vermurwen; er moest toen gewoon 2 maal 2 flessen afgerekend worden. Het zal mij benieuwen hoe de aankoop van 6 flessen wijn en 24 flessen bier vanavond gaat. Hebben de Australiërs misschien een alcoholprobleem? Wij niet hoor; er gaat elke avond wel een fles wijn doorheen (met z’n drieën) en één pilsje, soms twee. De rest van de middag gewerkt aan een nieuw reis- en tijdschema, waar we jullie nog verder over zullen informeren.
P.S. Toen we drank gingen kopen stond er een rij van minstens 50 meter, dus het gebruik terugdringen mislukt volledig.