Even ademhalen
18 april 2016 - Coarsegold, Verenigde Staten
We zijn zojuist op de camping gearriveerd moeten nog even " Broot eten "zoals Gerard zou zeggen en dan kunnen we allemaal aan ons werk beginnen.
Ted heeft een nieuwe bijnaam gekregen nl. Carton Teddy omdat hij alles opbergt in kartonnen doosje en dozen. Lydia en Gerard gaan de financiën doen en ik ga dit verhaal dus schrijven. Even een kleine anekdote; komt Gerard gistermorgen terug uit de douche en zegt met een serieus gezicht tegen Lydia "je moet oppassen met dat Amerikaanse wasmiddel want mijn spijkerbroek is enkele maten gekrompen, trekt daarbij zijn trui omhoog en laat zien dat de broek van geen kant meer past. Blijkt dat Lydia zijn broek met die van Ted verwisselt heeft.
Vanzelfsprekend is er Kings Canyon geen wifi als er ook geen elektra is. We moesten het doen met een eenvoudige WC en dat was it.
Wat een prachtige rit er naar toe die Gerard had uitgezocht en Ted heeft zich achter het stuur helemaal uit kunnen leven in de beklimming naar de top op 2000 meter met meer dan wel duizend bochten.
En wat een beleving was het daar; fantastisch! Romantisch mag ik het niet noemen wel idyllisch. Half Amerika was dit weekend ook gaan kamperen en en het was er stik gezellig. Kampvuurtjes waren er overal en het enige dat ontbrak was de country zanger met zijn gitaar.
Vanmorgen zijn we naar de General Grant Tree gereden en daar met bewondering gekeken naar een boom van misschien wel 2000 jaar oud en de stam met een doorsnee van zo'n 13 meter en een geschat gewicht van meer dan 1100 ton en meer dan 80 meter hoog, kun je dus maar beter niet op je huis krijgen.
Nu zijn we aangeland op een camping richting Yosemity Park waar we morgen verwachten te arriveren.
Gisteren hebben Ted en ik nog een slaapzak aangeschaft omdat we de nacht ervoor slecht hebben geslapen vanwege de kou. Vannacht ging het al weer een stuk beter.
Dus wellicht " till tomorrow "
Yankee Joop

Is het een optie om Gerard ook met dat Amerikaanse wasmiddel te wassen? Wie weet krimpt hij ook en past hij dan wel in de broek.
Tja, en over de slaapzakken: je kan zien wie er ouder worden.
Heel goede reis geniet ervan.
Gr.Jeanne Piet.