DHappy ending

16 april 2016 - Death Valley National Park, Verenigde Staten

We zijn ontsnapt aan de zandstorm in Death Valley en  onderweg gegaan richting Sequoia en Kings Canyon een van mijn favoriete parken waar de eeuwenoude mammoetbomen groeien.

Maar eerst onze ervaring in de terecht genoemde "Doodse Vallei"; je denkt dat je in een gigantische krater rondrijdt waarin bergen lava de hoofdkleur aangeven aangevuld door de meest kleurrijke sedimenten die achtergelaten zijn als gevolg van de overstromingen uit het verleden. Een bijzondere ervaring en vermoedelijk nog mooier in het ochtend- of avondlicht, maar daar zijn we niet aan toegekomen door het zoeken naar een geschikte overnachtingsplek.Na die gevonden te hebben zijn we gaan barbequen totdat de wind opstak en we naar binnen moesten vluchten. Die wind werd een zandstorm die de camper deed schudden en je bij het naar buiten gaan geen hand voor ogen zag en alleen maar zand liep te happen. Vanmorgen woedde die nog steeds waardoor het toiletgebouw niet te gebruiken viel en ik ongeschoren en bijna ongewassen terugkeerde naar de camper..De situatie In de groep gegooid en na consultatie van enkele Amerikaanse collega's en de beheerder besloten we om het hazepad te kiezen. Na twee bergketens van ruim 1500 meter waar we op de top uit onze broek werden geblazen en stonden te bibberen van de kou kwamen we uiteindelijk in een wat groenere omgeving terecht waar we bij Lake Isabella onze huidige overnachtingsplaats vonden.

Eind goed al goed met verwijzing naar onze titel boven dit verhaal vatten we het geheel samen; het maanlandschap is vergelijkbaar met dat van Death Valley naar onze mening en behalve de kleurschakeringen en dorre vegetatie verder niet echt de moeite waard om naar terug te keren.

Ted als organisatietalent is vanmiddag begonnen de boel overzichtelijk op orde te brengen plus nog  enkele reparaties uit te voeren en onze keukenprinses Lydia  is nu een heerlijke maaltijd aan het bereiden waar de kou en wind ons weerhoudt om nog een keer de restjes van de barbeque aan te steken.

Morgen dus op weg naar de General Sherman Tree en als er wifi beschikbaar is het verslag ervan.

Groetjes van ons

1. Maria:
    16 april 2016
    Gelukkig helpt de keukenprinses jullie hier doorheen.
    Je moet alles een keer meemaken.