Augusta
2 juli 2011 - Pemberton, Australië
Walpole, 2 juli In de striemende regen bezochten we een fort uit de 19e eeuw - nu een marine museum - waar overigens nooit een schot werd afgevuurd, en een overzichtstentoonstelling van de ANZAC troepen (Australian & New Zealand Army Corps) die deelnamen aan de eerste wereldoorlog (en ook de tweede) en met name slag leverden om Gallipolli. Het was een interessant bezoek waar ook Ted veel plezier aan beleefde als oud marineman. Nog even snel een bezoekje aan het hoogste uitkijkpunt waar je door de wind volgens Ted uit je verschoning werd geblazen en weer snel terug in de warme camper. Op weg naar Walpole hebben we de route door de Valley of de Giants gereden waar we onderweg de Tree Top Walk op een hoogte van 40 meter over een afstand van 600 meter gelopen hebben en dat was ook weer in de regen, maar desondanks erg leuk, al misten we wel zeebenen want het gevaarte wiebelde alle kanten uit. De aangrenzende Ancient Empire Walk was heel bijzonder omdat de meeste bomen aan de voet waren uitgehold door vuur en organismes en juist daarom floreerden de Tingle Trees zo goed.