Port Hedland, 18 juli

20 juli 2011 - Dampier, Australië

Port Hedland, 18 juli

Navraag bij de VVV in Tom Price leverde helaas op dat we de open ijzermijn niet zelfstandig konden bezoeken, in het Karijini park echter zouden we genoeg andere mogelijkheden vinden om te bekijken. Onze keus viel op de Fortesque watervallen. Nadat we Lydia geadviseerd hadden om maar terug te gaan naar de camper i.v.m. de diepte en het moeilijke pad, starten we met z’n drieën de tocht naar beneden. Na ongeveer 40 m. te zijn afgedaald realiseerde ik mij dat een hartpatiënt zich niet zo zou moeten uitsloven en besloot ik om terug te gaan. Broer Ted sloot zich als collega patiënt hierbij aan en dus ging Gerard alleen verder. Op afstand konden wij hem met de verrekijker volgen, waarna hij zich na drie kwartier weer bij ons meldde zonder enige tekenen van uitputting, hulde kerel!

Hierna zijn we op weg gegaan naar Port Hedland waar we ons rond zes uur op de camping meldden, waar we te horen kregen dat zij vol waren en hun collega´s ook, zodat ons niets anders overbleef dan naar de tijdelijke opvang te gaan op het plaatselijke golfterrein waar ik nu mijn verhaaltje zit te tikken.

Morgen zullen we proberen toch een plaatsje op een camping te vinden omdat we hier toch het e.e.a. willen bekijken.