Wat we al niet voor onze trouwe lezers over hebben

18 mei 2016 - San Francisco, California, Verenigde Staten

IMG_6326IMG_6320IMG_6316IMG_6314IMG_6311IMG_6306P1000647P1000658P1000679P1000651P1000650P1000679Om precies te zijn stoom, gore dampen en rotte eierenlucht en dat moest noodgedwongen ook nog ingeademd worden; maar bijzonder was het wel.

Vanmorgen vroeg gestart, want er moest vandaag nog een heel lijstje van attracties afgewerkt worden. Het hoogtepunt waar het mee begon was natuurlijk 'Old Faithfull ' en die spoot zijn stoom en dampen precies rond de ingeschatte tijd naar buiten en omhoog. In totaal zo'n dertig meter schat ik. Hetgeen Ted deed vermoeden dat ze vandaag zuinig met de gaskraan moesten omgaan en Gerard dacht dat 'ie vandaag misschien niet in topvorm was. Hoe dan ook zoiets blijft natuurlijk heel bijzonder dat zoiets diep onder de grond ontstaat en zich dan omhoog werkt en tot ontlading komt. De volgende verrassing kwam even later toen we voor het eerst oog in oog stonden met allerlei pruttelende bronnen; de een nog harder stinkend als de ander. Alle Chinezen zijn dat kennelijk gewend want het gros liep met de hand, een doek of een snuitje voor mond en neus.

Nu we het toch over de Chinezen hebben wat een irritant volkje is dat. Ze worden met busladingen tegelijk overal gedropt en daarna weer ingeladen of ze rijden allemaal in grote huurwagens rond, meestal suv's. Dat is allemaal tot daaraan toe, maar dan begint het; overal moeten selfies gemaakt worden of foto's maar allemaal met pose en eerst moet ook nog alles gefatsoeneerd worden.Ook nog tot daaraan toe; daarna staan ze allemaal gruwelijk hinderlijk in de weg en moet jij wachten totdat de poses zijn afgerond en de foto's genomen, of erger nog dringen ze er op aan dat jij de foto's neemt en de bloody limit is als jij staat te genieten van het uitzicht vragen ze of je even opzij wilt gaan staan zodat zij de juiste pose kunnen aannemen.en vervolgens de foto's nemen van het hele gezelschap. We hebben nu afgesproken dat we ze gewoon gaan negeren in beide vertalingen van het woord.

Na dit intermezzo dat me van het hart moest pak ik de draad weer op met het vervolg van ons bezoek aan Yellowstone Park dat ik op voorhand al betiteld had als mijn 'schoolreisje.' Na nog meer watervallen, geysers, hot springs, basins en hoe ze allemaal ook genoemd worden bekeken te hebben, sloten we ons bezoek aan Yellowstone af met twee bijzondere ontmoetingen met bisons, naast en op de weg. Mijn dag kon niet meer stuk, mijn vakantie kan niet meer stuk. Hierna nog twee bijzonder nationale parken en het zit er op.

Wordt dus vervolgd!

1. Cor&Linda:
    19 mei 2016
    Wow die bizons……….gaaf !
  2. Annemiek en hans:
    19 mei 2016
    dus nooit meer naar de chinees??????
    Geniet er maar van "time fly's"