Katoomba, 19 augustus
19 augustus 2011
Katoomba, 19 augustus
Troosteloze triestigheid was ons deel op de dag dat een hoogtepunt had moeten zijn in ons programma met zes magnifieke uitzichtlocaties onderweg en twee kabelbaanuitstapjes. Nadat we ons gemeld hadden bij de kabelbaanjongens bleek dat ze ons geen combinatiekaartjes konden verkopen samen met de bus tour. Vervolgens kon bus 1 alleen maar andersoortige kaartjes verkopen en zou bus 2 dan wel de goeie kaartjes hebben. Inmiddels was er een uur verstreken en trok de lucht helemaal dicht, dus waren de kabelbaan uitstapjes ook weggegooid geld geweest zo in de wolken. We besloten dus onmiddellijk met de bus tour te vertrekken, bij de 1e op- en afstaphalte de chocoladefabriek konden we veel kopen maar vandaag werd er toevallig geen chocolade gemaakt. Vervolgens verder gegaan naar de hoeden- petten- en mutsenwinkel plus aanverwante artikelen en daar hebben we moeten vaststellen dat ik nog niet rijp ben voor een hoed ook al is het dan een heel mooie ‘Akubra’. En Lydia kan Gerard nog steeds niet vermurwen om voor haar een mooie muts te kopen. Vervolgens ging de weersomstandigheden van kwaad naar erger en beslisten we om maar te gaan lunchen en dat was het beste gebeuren van de hele dag. Tenslotte besloten we om de bus tour maar af te maken zonder nog ergens uit te stappen voor een bezoekje aan deze of gene en zou ik bij de camping nog even deze en de achterstallige tekst in een internet café afwerken en op internet zetten. Bleek dat het internetcafé inmiddels niet meer bestond. En bij de uitleg van de chauffeur over de mooie en bijzondere dingen onderweg, konden we alleen maar vaststellen dat alle ramen beslagen waren en het zicht niet meer dan tien meter was. Geen topdag dus maar eerder een pokkedag.